Isolatie van een dakkapel

 

Ben je bezig met het verbouwen van de zolder en wil je jouw leefruimte uitbreiden met een dakkapel? Dan is het belangrijk dat je ook stilstaat bij de isolatie van de dakkapel. Warme lucht in het huis stijgt immers automatisch, het is niet de bedoeling dat de warmte zomaar uit de dakkapel vervliegt. Een goed geïsoleerde dakkapel zorgt ervoor dat de warmte in de winter beter binnen blijft en hierdoor is het energieverbruik lager. Daarnaast wordt het wooncomfort vergroot: isolatie zorgt voor minder last van tocht, temperatuurwisselingen én geluidsoverlast.

In Gouda en omgeving ben je voor de realisatie van een nieuwe dakkapel aan het juiste adres bij ons dakdekkersbedrijf. Uiteraard houden wij, als we een dakkapel plaatsen, rekening met de isolatiewaarde. Ook als je al een dakkapel hebt, maar deze (beter) wilt laten isoleren, staan wij voor je klaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Kunststof dakkapellen isoleren

Als je kiest voor een kunststof dakkapel, kiest je automatisch voor een goede isolatiewaarde. Kunststof houdt namelijk niet alleen geluid tegen, het is tevens bestand tegen alle weersinvloeden. Standaard kunststof kapellen worden gemaakt van een houten basisconstructie. Er zijn echter ook kunststof dakkapellen die volledig uit kunststof, polyester, bestaan. Deze dakkapellen zijn uit één stuk gemaakt, waardoor het warmteverlies minimaal is.

Houten dakkapellen isoleren

Bij de isolatie van een houten dakkapel kan het isolatiemateriaal zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de constructie worden geplaatst. Isoleer je de dakkapel aan de binnenzijde, dan wordt het isolatiemateriaal (meestal steenwol) tussen de houten balken en het frame geplaatst en wordt de dakkapel voorzien van dampdichte folie aan de binnenzijde en dampdoorlatende folie aan de buitenzijde. Isoleer je de buitenkant van de dakkapel, dan worden er PIR- of PUR-platen bovenop het houten frame van de dakkapel bevestigd.