Plat dak isoleren Gouda

Een plat dak isoleren kan op verschillende manieren. Het kan zowel van de binnenkant als van buitenaf. Beide manieren hebben voor- en nadelen. Als alternatief voor de traditionele dakisolatie kun je ook kiezen voor een zogenaamd ‘groendak’. Hierbij zorgt de begroeiing van natuurlijke materialen voor de isolatie van het dak.

In Gouda en omgeving adviseert dakdekker Comfort Groep installaties en Dakonderhoud je graag over de juiste isolatiewijze voor je dak. Als je het isoleren ook aan ons wilt overlaten zorgen we ervoor dat het isolatiemateriaal snel en op de juiste wijze wordt aangebracht. Bespaar fors op je energiekosten en bel ons op 070 - 207 50 82 voor het isoleren van je platte dak. Voor het aanvragen van een offerte kun je gebruik maken van het contactformulier.

Plat dak isoleren aan de binnenzijde

Een plat dak van binnenuit isoleren wordt ook wel een koud-dakconstructie genoemd. Het isolatiemateriaal, in de meeste gevallen steenwol, wordt aangebracht tussen de dragende constructie van het dak. Het gevolg daarvan is dat het dak de (koude) temperatuur van buiten aanneemt.

Deze manier van isoleren is voordelig maar brengt wel enig risico met zich mee. Met name voor houten dakconstructies. Het vocht in de ruimte kan namelijk minder makkelijk weg. Het vocht zou in de dakconstructie kunnen trekken. Mogelijk met rottend hout tot gevolg.

Om deze reden plaatsen we altijd een dampremmend folie aan de binnenzijde van het isolatiemateriaal. Daarmee is je dakconstructie beter beschermd tegen optrekkend vocht.

Plat dak isoleren aan de buitenzijde

Een plat dak van buitenaf isoleren kan ook. Er ontstaat dan een zogenaamde warm-dakconstructie. Vanwege de positionering van het isolatiemateriaal zal het dak de warme binnentemperatuur aannemen.

Door deze manier van isoleren voorkom je dakschade door optrekkend vocht. Het gevolg is echter wel dat het dak hoger komt te liggen. Dat is het geval omdat de gebruikte isolatieplaten extra ruimte innemen. Om te voorkomen dat er water op het dak blijft staan zal de afwatering hierop moeten worden aangepast. Dat brengt uiteraard kosten met zich mee. Maar het is wel essentieel. Anders verliest het isolatiemateriaal zijn functie en kan er in het ergste geval lekkage ontstaan.

Laat een plat dak isoleren over aan Comfort Groep installaties en Dakonderhoud

Welke methode ook je voorkeur heeft, wij kunnen je helpen met advies en het plaatsen van het isolatiemateriaal. Wil je ons inschakelen, bel in Gouda en omgeving 070 - 207 50 82 voor een afspraak. Voor het aanvragen van een offerte kun je gebruik maken van het contactformulier.