Schuin dak isoleren Gouda

Wil je een schuin dak isoleren en ben je op zoek naar een dakdekker in Gouda of omgeving die dit voor je kan doen? Comfort Groep installaties en Dakonderhoud helpt je hier graag bij.

Met een goed geïsoleerd dak verspil je minder binnenwarmte. Dat is goed voor het milieu en levert je bovendien een besparing in energiekosten op. Bel ons gratis op 070 - 207 50 82 om een afspraak te maken of vraag een gratis offerte aan via het contactformulier.

Schuin dak isoleren Gouda vanaf de binnenkant

Er zijn verschillende manieren waarop je een schuin dak kunt isoleren. De meest voorkomende methode is isoleren vanaf de binnenkant. Dit wordt ook wel de koud dak methode genoemd. Bij deze methode wordt het isolatiemateriaal aan de binnenzijde tegen het dak bevestigd.

Isoleren van binnenuit is een populaire keuze omdat het minder werk is dan wanneer je het isolatiemateriaal aan de buitenzijde van het dak laat aanbrengen. Vanwege de arbeidsintensiteit van buitenaf isoleren is isoleren van binnenuit ongeveer de helft voordeliger.

Schuin dak isoleren Gouda vanaf de buitenkant

Toch zijn er ook situaties waarin isoleren vanaf de buitenkant een betere optie is. Laat je bijvoorbeeld je dakbedekking helemaal vervangen dan is dit een uitstekend moment om het dak aan de buitenkant te isoleren. Als het dak van buitenaf wordt geïsoleerd, beter bekend als de warm dak methode, wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant van het dak onder de dakbedekking aangebracht.

Aangezien de oude dakbedekking wordt verwijderd bij het vervangen, hoef je niet apart de dakbedekking weg te halen en terug te plaatsen om het isolatiemateriaal te kunnen aanbrengen.

Zoldervloer isoleren Gouda

Een zoldervloer isoleren kun je laten doen om een extra buffer aan te brengen tussen de verwarmde ruimtes in je woning en het dak. Het isoleren van een zoldervloer is in de praktijk eenvoudiger en voordeliger dan het isoleren van het dak. Bij een kleiner budget kun je overwegen alleen de zoldervloer te isoleren. Voor een optimaal resultaat kun je het isoleren van een zoldervloer ook combineren met het isoleren van je schuine dak.

Schuin dak isoleren Gouda: hoe wordt het isolatiemateriaal aangebracht?

Als je er voor kiest om het dak van binnenuit te laten isoleren zullen we het isolatiemateriaal tussen de dakbalken aanbrengen. Er kan eventueel ook een raamwerk met spanten gemaakt worden waartussen het isolatiemateriaal wordt ingeklemd. Nadat we het isolatiemateriaal hebben geplaatst zullen we alles afdekken met plaatmateriaal. Dat kunnen bijvoorbeeld gipsplaten of spaanplaten zijn. Sommige isolatiematerialen zijn zelfs al voorzien van een strakke afwerkingslaag.

Een schuin dak isoleren in Gouda door isolatiemateriaal aan de binnenzijde aan te brengen

Laat je het isolatiemateriaal aan de buitenkant van het dak plaatsen dan zullen we een mooie, strakke laag isolatieplaten op het dak aanbrengen waar de dakbedekking weer overheen komt.

Schuin dak isoleren Gouda: welk isolatiemateriaal kies je?

Er is veel keus op het gebied van isolatiemateriaal. Het is misschien verleidelijk om voor de meest voordelige optie te kiezen. Toch kun je beter voor het duurste isolatiemateriaal kiezen. De prijsverschillen zijn vaak niet zo groot terwijl het verschil in kwaliteit aanzienlijk is. Koop je duurder isolatiemateriaal met een betere isolatiewaarde dan verdien je het verschil in aankoopprijs al snel terug doordat je vanwege de goede isolatiewaarden meer bespaart op je energiekosten.

Laat je vooraf goed informeren welke isolatiewaarden je nodig hebt voor de isolatie van je schuine dak. Voor ieder woningonderdeel is dit weer anders. Doorgaans betaal je meer voor isolatiematerialen met een hogere isolatiewaarde. Je vind de isolatiewaarden op de verpakking van het isolatiemateriaal.

Contacteer dakdekker Gouda voor het isoleren van je schuine dak

Woon je in Gouda of omgeving en wil je jouw schuine dak laten isoleren? We informeren je graag over de mogelijkheden. Bel ons op 070 - 207 50 82 om een afspraak te maken of vraag een gratis offerte aan via het contactformulier.