Duurzaam verwarmen in Gouda met een warmtepomp

Meter warmtepomp

Dé oplossing voor wie aan de toekomst denkt. Vervang je traditionele verwarming door een warmtepomp en haal 75% van de energie voor je verwarming uit de buitenlucht. De natuur is een kosteloze en onuitputtelijke bron van energie.

De stille warmtepompen behoren tot de meest geavanceerde technologie voor woningen en gebouwen met een laag energieverbruik. Is uw huis in Gouda toe aan verduurzaming? Bekijk dan de mogelijkheden van een warmtepomp laten plaatsen in Gouda. De website Warmtepompspot.nl is een handige vergelijker en legt in deze blog meer uit ver de verschillende soorten en types waar je uit kunt kiezen.

Wat is een warmtepomp?

De naam zegt het al: een warmtepomp is een systeem dat warmte onttrekt en transporteert. Zo wordt een constante binnentemperatuur verzekert. Laat jouw woning  ook uitrusten met een verwarmingssysteem dat minder onderhoud vraagt en minder energie verbruikt. Door middel van een compressor zorgen onze warmtepompen voor een efficiënte verwarming van uw woning.

Verschillende typen warmtepompen

Doorgaans onderscheiden we een aantal verschillende type warmtepompen. De ene voert de warmte rechtstreeks naar de leefruimte in de vorm van warme lucht, de andere doet dit via een watercircuit. Alle systemen zijn ideaal voor vloerverwarming of ventiloconvectoren en kunnen voorzien worden van een boiler voor warm tapwater en zonnecollectoren. Op dit moment kun je een warmtepomp aanschaffen in 4 uitvoeringen:

Lucht/lucht warmtepomp

In de zomer wordt dit proces omgekeerd: de warmte binnen in het huis wordt afgevoerd naar buiten (Airco). Een multi-inzetbaar systeem dus.

Lucht/water warmtepomp

Zorgt voor een aangename verwarming in de winter maar kan ook in uw behoefte aan sanitair warmwater voorzien en Airco via Ventiloconvectoren.

Water/water

Grondboringen of horizontaal captatienet. Dit zijn relatief dure systemen omdat er een bodembron aangelegd moet worden.

Hybride

Warmtepomp + gasketel. De gasgestookte CV-ketel blijft maar wordt ondersteund door een warmtepomp. In veel gevallen wordt hier een ventilatiewarmtepomp ingezet.

september 21, 2020
« Terug naar pagina overzicht