Dakgoten vervangen Gouda

Een lekkage door een kapotte dakgoot hoeft lang niet altijd te betekenen dat je direct al je goten dient te laten vervangen. Vaak gaat de dakgoot na een eenvoudige reparatie door een dakdekker makkelijk weer een aantal jaar mee.

Schroom dan ook niet contact met ons op te nemen voor een kleine herstelklus. Complete dakgoten vervangen doen we natuurlijk ook. Als je dakgoten helemaal versleten zijn of je gewoon op zoek bent naar een andere look voor je woning helpen wij je graag. Neem contact op met Dakreparatie Nederland voor alle werkzaamheden aan je dakgoten. Je kunt ons bereiken op 010 - 600 12 00 of via het contactformulier.

Dakinspectie Gouda

Meestal sta je pas bij de staat van je dakgoten stil wanneer je last krijgt van lekkages. Toch is het riskant om weinig naar je goten om te kijken. Een daklekkage merk je vaak pas naar verloop van tijd op. In de tussentijd kan er een hoop schade ontstaan aan dakgoten, boeiboorden, dakconstructies en zelfs binnenshuis.

Om te voorkomen dat een lekkage te lang onopgemerkt blijft kun je eens in de zoveel tijd een dakinspectie laten uitvoeren. Dan kijken we niet alleen je goten na maar nemen we direct het hele dak mee. Mocht er tijdens de dakinspectie iets aan het licht komen kunnen we dat vaak eenvoudig en snel repareren.

Dakgootreparaties Gouda

Tenzij je goten al een hele poos meegaan en het materiaal compleet versleten is, volstaat een kleine reparatie meestal om een lekke dakgoot te repareren. Vaak gaat het om een rotte plank bij een houten dakgoot of om een loslatende soldeernaad bij een zinken goot. Het opnieuw dicht solderen van de naad of vervangen van een plank is doorgaans in een handomdraai gedaan.

Je kunt dergelijke beschadigingen aan je dakgoot echter gemakkelijk voorkomen door je goten regelmatig schoon te maken. Bladafval bevat verschillende zuren die bij verrotting het materiaal van je dakgoot aantasten. Dat kan bij zinken goten leiden tot scheuren en loslatende soldeernaden en kan verrotting in de hand werken bij houten goten. Door houten goten regelmatig te verven en de goten schoon te houden van bladafval en andere viezigheid voorkom je de meeste problemen.

Dakgoten vervangen in Gouda is minder snel nodig wanneer je ze goed schoon houdt

Toch hebben dakgoten ook niet het eeuwige leven. Hoewel een goot van koper of aluminium wel een leven lang mee kan gaan, gaat dit niet op voor andere materialen. Na verloop van tijd zijn ze simpelweg aan vervanging toe.

Daarom is een dakgootreparatie geen blijvende oplossing wanneer je goten totaal versleten zijn. Binnen de kortste keren zal er ergens anders een nieuw lek ontstaan. Prijstechnisch is dit het beste moment om je dakgoten te laten vervangen.

Materialen dakgoten

Als je kiest voor nieuwe dakgoten is de belangrijkste overweging de keuze voor het materiaal. Wat past er binnen je budget, wat staat leuk bij je huis, wil je onderhoudsvrije goten en hoe lang wil je dat ze meegaan? Dit zijn allemaal vragen om bij stil te staan wanneer je jouw dakgoten wilt laten vervangen.

Houten dakgoten

Hout is het meest authentiek ogende materiaal voor een dakgoot. Hout heeft als voordeel dat het gemakkelijk te bewerken is. Het is relatief goedkoop en kan eenvoudig worden vervangen. Hout is wel gevoeliger voor weersinvloeden dan de andere materialen. Dat betekent dat je om de zoveel jaar met een kwast op de ladder staat of een schilder moet laten komen.

Zinken dakgoten

Zink is een duurzaam alternatief voor hout. Een zinken goot is relatief onderhoudsarm. Doorgaans gaat een zinken dakgoot ongeveer 30 jaar mee. Net als hout is zink vrij eenvoudig te repareren. Een zinken goot bestaat namelijk uit losse delen die aan elkaar worden gesoldeerd. Een slecht stuk kan daardoor gemakkelijk worden vervangen door een nieuw stuk goot. En omdat zink gesoldeerd kan worden is een kleine lekkage of een slechte soldeernaad zo opgelost.

Dakgoten van polyester, kunststof, RVS of PVC

Kies je voor polyester, kunststof of RVS dan krijg je een robuuste, onderhoudsvrije dakgoot met een strak uiterlijk. PVC is juist heel flexibel en kan gebruikt worden bij daken met afwijkende vormen.

Misschien zijn deze materialen iets minder geschikt voor een landelijk, meer oorspronkelijk karakter. En passen ze iets beter bij een strakke, moderne woning. Hoewel er ook varianten beschikbaar zijn die bijvoorbeeld met een houtlook zijn gefabriceerd om toch die landelijke uitstraling te creëren.

Aluminium of koperen dakgoten

Een aluminium of koperen dakgoot is ideaal wanneer je op zoek bent naar onderhoudsvrije goten die een mensenleven lang mee gaan. Als je budget en de stijl van je woning het toelaten creëer je met koperen dakgoten een exclusieve authentieke look. Helemaal wanneer je naast de dakgoten ook fraaie koperen regenpijpen laat plaatsen.

Aluminium dakgoten zijn verder erg weerbestendig, vrij licht en de kans op lekkages is nihil doordat ze uit één stuk zijn gemaakt. Kleine reparaties zijn bij koperen en aluminium goten vaak wat lastiger en prijziger, al hoef je door de robuustheid van het materiaal vrijwel nooit onderhoud te laten plegen.

Laat je dakgoten vervangen in Gouda, kies voor een aluminium dakgoot met aluminium regenpijp

Dakdekker Gouda contact

Heb je te maken met een lekkage als gevolg van een kapotte dakgoot en ben je op zoek naar een dakdekker in Gouda die je daar vanaf kan helpen? Neem dan contact met ons op via 010 - 600 12 00 of via het contactformulier. Ook bij slijtage of wanneer je eens helemaal iets anders wilt met je goten staat Dakreparatie Nederland voor je klaar om de dakgoten voor je te vervangen.