Daklekkage Gouda

Een daklekkage is meestal niet zo ingewikkeld om te herstellen. In het opsporen van de lekkage gaat de meeste tijd zitten. Laat je daar echter niet door ontmoedigen om een dakdekker in te schakelen bij daklekkages.

Een lekkage aan je dak kan grote schade aanbrengen aan je dakconstructie wanneer je te lang afwacht. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen bij signalen van lekkage. In Gouda en omgeving helpt Dakreparatie Nederland je snel en vakkundig van je daklekkage af. Bel ons op 010 - 600 12 00 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.

Oorzaken daklekkage Gouda

Daklekkages ontstaan vaak op vaste plekken. Zo treffen we regelmatig lekkages aan in de buurt van hoeken, dakgoten, leidingen en afvoeren. Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn de volgende drie:

  1. Schade aan je dakbedekking
  2. Beschadiging van daklood rond schoorstenen en dakkapellen
  3. Verstopte of beschadigde dakgoten

Daklekkage Gouda door schade aan dakbedekking

Bij een schuin pannendak worden lekkages vaak veroorzaakt door kapotte of verschoven dakpannen. In de praktijk kunnen we dit vrij snel oplossen door de pannen weer goed te leggen of te vervangen.

Verschoven en gebroken dakpannen zorgen voor daklekkage in Gouda

Bij platte daken met bitumen dakbedekking kunnen wisselende weersomstandigheden zorgen voor slijtage en scheuren. We kunnen de dakbedekking herstellen door op de kwetsbare plekken vloeibare dakbedekking aan te brengen.

Daklekkage Gouda door beschadigingen aan het daklood

Wanneer de randen van het daklood beschadigd raken kan het gebeuren dat er vocht tussen het daklood en de dakbedekking doorsijpelt. Als dit leidt tot lekkages zullen we dit verhelpen door het daklood te vervangen.

Daklekkage Gouda door verstopte of beschadigde dakgoten

Lekkages aan dakgoten zijn meestal het gevolg van een verstopte dakgoot. Dat is grotendeels te voorkomen door de goten regelmatig schoon te maken.

Indien de lekkage wordt veroorzaakt door plaatselijke houtrot of een loslatende soldeernaad volstaat een kleine reparatie meestal om de schade te repareren.

Dakrenovatie Gouda

Als je te maken krijgt met een daklekkage kun je de situatie aangrijpen om eens goed naar je dak te laten kijken. Wellicht is de dakbedekking in zo’n slechte conditie dat de kans op een nieuwe lekkage erg groot is.

In zo’n situatie kun je een dakrenovatie overwegen. Bij een dakrenovatie vervangen we je complete dakbedekking. Met nieuwe dakbedekking ben je weer vele jaren beschermd tegen lekkages. Wil je meer weten of wil je graag een dakinspectie laten uitvoeren om je dakbedekking te laten controleren? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 010 - 600 12 00.

Herkennen daklekkage Gouda

Een daklekkage is niet altijd even gemakkelijk te herkennen. Soms kan vocht zich lange tijd ophopen in je dakcontructie zonder dat je het in de gaten hebt. Pas als er vochtvlekken op het plafond of op de muren zichtbaar worden krijg je de lekkage in de gaten.

Andere aanwijzingen van een lekkage zijn loslatend behang en schimmelplekken op de muur of het plafond. Als je een of meer van deze verschijnselen tegenkomt kun je het beste zo snel mogelijk een dakdekker benaderen om de lekkage te laten verhelpen.

Gevolgen daklekkage Gouda

De gevolgen van een daklekkage kunnen namelijk zeer ernstig zijn. Naast de schade aan plafonds en muren zou je dakconstructie bijvoorbeeld kunnen gaan rotten. Houtrot doet zich voor wanneer het vochtpercentage in het hout boven de 25% ligt. Het tijdig herstellen van een daklekkage kan je hiervoor behoeden.

Contact bij daklekkage Gouda

Krijg je te maken met een daklekkage, schroom niet en neem zo snel mogelijk contact met ons op. Wij komen graag bij je langs om de lekkage snel en vakkundig te herstellen. Bel ons op 010 - 600 12 00 of vraag een offerte aan via het contactformulier.