Dakisolatie Gouda

Dakisolatie helpt je om de warmte in huis vast te houden. Wanneer je dak goed geïsoleerd is kan de opstijgende warmte minder makkelijk via het dak ontsnappen. Met goede dakisolatie bespaar je zo op het milieu en op je energiekosten.

Dakreparatie Nederland kan je helpen bij het aanbrengen van dakisolatie. We komen graag bij je langs om te bekijken in hoeverre het dak van je woning goed geïsoleerd is. Op basis van deze inspectie zullen we vervolgens een voorstel doen. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor dakisolatie? Vraag een offerte aan via het contactformulier of neem telefonisch contact op door te bellen naar 010 - 600 12 00.

Waarom je dak laten isoleren?

Het dak is een van de grootste oppervlaktes van je woning. Als je van plan bent om je huis beter te isoleren kun je het beste met het dak of de spouwmuren beginnen. Als je deze onderdelen isoleert haal je het meeste rendement uit je investering.

Omdat warmte de neiging heeft om op te stijgen ervaar je veel warmteverlies in huis wanneer het dak matig of slecht geïsoleerd is. Dat kan je eenvoudig oplossen door isolatiemateriaal aan te brengen aan de binnenzijde of de buitenzijde van het dak.

Wanneer je dak isoleren?

Nieuwbouwwoningen zijn zonder uitzondering voorzien van goede dakisolatie. Echter, wanneer je woning voor 1990 gebouwd is mag je er niet zonder meer vanuit gaan dat alles goed geïsoleerd is. Je zou er een (ver)bouwtekening bij kunnen pakken om dit te bekijken. Of, als dat geen bruikbare informatie oplevert kun je de vorige bewoners vragen wat zij hebben laten isoleren.

Mocht blijken dat het huis matig of slecht geïsoleerd is kun je er veel mee winnen door het dak te laten isoleren.  We komen graag bij je langs om een inschatting te maken van de mogelijke kosten voor het isoleren van jouw dak.

Schuine daken isoleren

Hoe we het dak kunnen isoleren hangt grotendeels af van het type dak. Schuine daken isoleren kan over het algemeen zowel van de binnenkant als van de buitenkant.

Laat je het dak aan de binnenkant isoleren dan zullen we (als dakbalken ontbreken) een raamconstructie van houten spanten tegen het dak aanbrengen waartussen het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Na het aanbrengen van het isolatiemateriaal wordt de isolerende laag afgedicht met plaatmateriaal.

Dakisolatie plaatsen in Gouda van binnenuit

Wanneer we het dak van de buitenkant isoleren wordt het isolatiemateriaal onder de dakbedekking aan de buitenzijde van het dak aangebracht. Wil je het dak van buitenaf laten isoleren is het handig deze klus te combineren met het aanbrengen van nieuwe dakbedekking. Doe je dat niet dan is het isoleren van buitenaf een stuk arbeidsintensiever doordat de dakbedekking eerst verwijderd en later teruggeplaatst zal moeten worden.

Platte daken isoleren

Net als bij schuine daken kun je een plat dak zowel van binnenuit als van buitenaf isoleren. Kies je ervoor om de isolatie aan de binnenzijde te laten aanbrengen dan wordt het isolatiemateriaal tegen de binnenkant van het dak geplaatst. Laat je het isolatiemateriaal aan de buitenzijde aanbrengen dan wordt het materiaal onder of op de dakbedekking aan de buitenkant van het dak geplaatst.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en de voor- en nadelen per methode contact met ons op.

Dakdekker Gouda: contacteer ons voor het aanbrengen van dakisolatie!

Woon je in Gouda of omgeving en wil je graag je dak laten isoleren? We adviseren je graag over de beste methode voor jouw woonsituatie. Bel ons gratis op 010 - 600 12 00 of vraag gratis een offerte aan door het contactformulier in te vullen.