Dakinspectie Gouda

Tijdens een dakinspectie kijken we naar de huidige staat van het dak en de dakbedekking. We lopen alle dakonderdelen na om te kijken of we beschadigen aantreffen en om de zwakke plekken van het dak te identificeren. Na afloop brengen we verslag uit van onze bevindingen.

Wil jij je dak laten inspecteren op gebreken of zwakke plekken door een dakdekker uit Gouda? Bel Dakreparatie Nederland gratis op 010 - 600 12 00 of vraag een gratis offerte aan via het contactformulier.

Dakinspectie Gouda: waarom een inspectie?

Als je zelf weinig op het dak komt heb je waarschijnlijk geen idee hoe het dak er bij ligt. Omdat gebreken vanaf de grond vaak lastig te zien zijn is het goed om de staat van je dak jaarlijks door een professional te laten controleren.

Problemen aan je dak of dakbedekking ontdek je meestal pas wanneer de gevolgen al zichtbaar zijn. Dan is het eigenlijk al te laat. Door jaarlijks een dakinspectie te laten uitvoeren kun je dat voor zijn. Tijdens de inspectie kunnen wij risicopunten en kleine gebreken in kaart brengen zodat ze gerepareerd kunnen worden voordat ze veel schade veroorzaken.

Dakinspectie Gouda: waar kijken we naar?

Als we het dak opgaan voor een dakinspectie kijken we naar verschillende dakonderdelen. Onder andere het volgende rijtje komt aan bod:

  • Beschadigingen aan de dakbedekking of dakpannen: zijn er verschoven of gebroken dakpannen die voor lekkages kunnen zorgen of gevaarlijk kunnen zijn als ze van het dak vallen? Is er sprake van poreus geworden dakbedekking, loslatende naden of andere zwakke plekken in de dakbedekking die een potentieel lekkagegevaar kunnen zijn?
  • De staat van de draagconstructie van het dak: is de draagconstructie sterk genoeg of kunnen we zwakke plekken ontdekken?
  • Schoorstenen, dakkapellen en dakramen: zitten alle loodslabben nog op hun plek zodat het niet gaan lekken? Wat is de staat van het materiaal en zijn er eventueel beschadigingen?
  • Algen en plantengroei: in hoeverre is er sprake van algen en plantengroei? Algen en planten houden veel vocht vast. Als het in de winter gaat vriezen kan dit schade aan je dakbedekking veroorzaken.
  • Dakgoten en regenpijpen: zijn er geen lekkages? Wat is de staat van het materiaal en kan het hemelwater goed wegstromen?

Dakinspectie Gouda: rapportage na de inspectie

Nadat we de dakinspectie hebben afgerond zullen we advies uitbrengen op basis van onze bevindingen. De belangrijkste punten van de rapportage zijn:

  1. De staat van het dak.
  2. Hoe lang kan het dak in de huidige staat nog mee?
  3. Welke herstelwerkzaamheden zijn er nodig om het dak weer in optimale staat terug te brengen?
  4. Welke reparaties kunnen we eventueel (direct) uitvoeren om het dak te herstellen?

Dakdekker herstelt dakbedekking shingles na dakinspectie in Gouda

Dakinspectie Gouda: als second opinion

Hoewel een dakinspectie vooral bedoeld is om inzicht te krijgen in de huidige staat van je dak kun je een inspectie ook als second opinion gebruiken.  Heb jij het advies gekregen van een dakdekker om je dakbedekking helemaal te vervangen, maar ben je niet overtuigd van de noodzaak? Laat je dak door ons nakijken. Wellicht komen wij tot een ander advies.

Dakdekker Gouda: contacteer ons voor een dakinspectie

Wil jij een dakinspectie laten uitvoeren om de huidige staat van je dak in kaart te laten brengen? Wil je graag een onderhoudscontract voor je dak afsluiten of zoek je een dakdekker die een second opinion kan geven? Wij staan voor je klaar in Gouda en omgeving. Bel ons op 010 - 600 12 00 of vraag een offerte aan via het contactformulier.